Arena Næstved ved Stadion 11 i Næstved.
 
Indlæser Begivenheder
 • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Blues Paradise 2019

ARENA NÆSTVED GENTAGER FESTIVAL MED VERDENSNAVNE PÅ PLAKATEN

BLUES PARADISE 2019

Sidste år debuterede Arena Næstved med festivalen Blues Paradise, som var en publikumsmæssig succes med gæster fra hele 11 nationer og en imponerende lineup af amerikanske verdensnavne indenfor blues, rock, soul og gospel på plakaten.

Alle præsenteres eksklusivt i Næstved og på vores søsterfestival i Frederikshavn

Blues Paradise 2019 er muliggjort gennem disse partnerskaber:

 • Grønnegades Kaserne Kulturcenter, bringer nu sin fulde ramme i spil.
 • Kongebryg deltager med en ølbar for feinschmeckere under hele festivalen.
 • På Næstved Bibliotek er der artist talk med Curtis Salgado, og biblioteket engagerer sig i festivalen med fokus på genren og beslægtet litteratur – herudover også quiz, vinylklub, udstilling og bogudvalg med fokus på festivalens genrer og det amerikanske ophav.
 • Med Næstved Cityforening og en række af byens butikker samarbejdes der om favorable tilbud og en markering af at Blues Paradise er hele Næstveds festival
 • Sammen med søsterfestivalen Blues Heaven i Arena Nord i Frederikshavn etableres en national overbygning, som sikrer det økonomiske og programmæssige grundlag for festivalernes udvikling
 • Danish Music Award Blues sender, sammen med Jazzdanmark og ROSA – Dansk Rock Samråd, to ekstra artister til Næstved – nemlig to af prisuddelingens vindere; århusianske Shades of Blue og mundharpefænomenet CPH Slim.
 • Kuratering og programledelse varetages af Peter Astrup Blues Productions
 • Næstved Musikskoles fokusline bidrager med et sammenspilshold med trommer, bas, keyboards, guitarer og sangere, der arbejder i øveren med flere af festivalens artisters sange, som de kommer til at præsentere i optakt til Blues Paradise.
 • Spillestedet Vershuset træder til som ny, tæt partner og inkluderer sin planlagte koncert med Big Daddy Wilson i festivalens i forvejen imponerende program.
  – Kongebryg der skulle have præsenteret en artist om fredagen, deltager med en ølbar for feinschmeckere under hele festivalen.
 • VisitSydsjælland-Møn (VISM) understøtter festivalen med markedsføring og billetsalg i målrettede kampagner i bl.a. det sydlige Sverige og Nordtyskland.

KENNY WAYNE SHEPHERD BAND US
I tyve år har albumaktuelle Shepherd defineret blues-rock’n’roll. Han er både dybt anerkendt som albumartist og har samtidig opnået stor respekt for sine live optrædener, som en af ​​de mest talentfulde og karakteristiske guitarister i sin generation. Shepherd har solgt millioner af albums verden over, modtaget fem GRAMMY® nomineringer, to Billboard Music Awards, to Orville H. Gibson-priser, Blues Foundation’s Keeping The Blues Alive-pris og to Blues Music-priser. Syv gange er hans blues albums gået nr.1 på hitlisten, ligesom han står bag en stribe nr.1 rocksingler.

SHEMEKIA COPELAND US
Blues Paradise har gjort et scoop med denne artist, som aldrig holder sig tilbage. Copelands øjeblikkeligt genkendelige stemme, der formår at være såvel lokkende, selvbevidst og brølende leverer hver sang uovertruffent ærligt og lidenskabeligt. Hun bygger sit repertoire på en bred fortolkning af americana, lidenskabeligt fremført, med en dybt musikalsk og lyrisk approach til sit publikum. Eller som musikmagasinet Rolling Stones skrev: ”Copeland is a powerhorse, a superstar … she can do no wrong.”

THORNETTA DAVIS US
Detroit’s Queen of the Blues! Den internationale sanger og sangskriver som er tildelt Living Lifetime Achievement Award og en stjerne på Canada South Blues Museum, blev i 2015 ”kronet” i en ceremoni af Detroit Blues Society, med proklamationer fra Detroit City, County of Wayne og staten Michigan. Hertil kan verdensdamen føje en bunke øvrige awards, for sin eminente fortolkning af blues, tilsat solide doser soul, rock og funk.

CURTIS SALGADO US
65-årige blues- og soullegende fra Portland der var inspiration og rollefigur for filmen Blues Brothers. Salgado har som forsanger og mundharpespiller stået i front for både Robert Cray’s og Carlos Santana’s band, og har netop modtaget sin 18. Blues Music Award nominering, en award han tidligere har høstet hele 9 gange.

THE NICK MOSS BAND US
Legendarisk Chicagoband der gennem 30 år har vundet utallige priser, og også ved dette års Blues Music Awards er nomineret i fem kategorier, bl.a. Best Band og Best Album. Seneste udgivelse strøg direkte ind på 1. pladsen på Billboard, og Moss og band har med himmelhøjt niveau headlinet de største festivaler i Europa og USA.

BLUES BEATLES BR
Blues Beatles er uden sidestykke Brasiliens mest populære bluesrock band og har været det nogle år. Første gang de seks fremragende musikere spillede udenfor Sydamerika var i Danmark i 2018, hvor der var begejstring og stor positiv overraskelse på samtlige spillesteder.

Siden da er hovedparten af bandets tid blevet brugt i USA, hvor de sidste efterår trak ekstraordinære overskrifter for deres dynamiske optræden på Big Blues Bender i Las Vegas.

Blues Beatles spiller på et højt musikalsk niveau. Musikerne har dyb respekt for de originale sange. Spilleglæden stråler ud af dem, og begejstringen smitter til publikum. Sympatiske og udadvendte musikere, der lægger hele deres sjæl i musikken og kan stå inde for hver eneste tone i deres show

THE FABULOUS THUNDERBIRDS US
The King of blues harmonica og et af verdens bedste og mest respekterede bluesbands: The Fabulous Thunderbirds kommer endelig tilbage til Danmark efter 10 års fravær.

Når Kim Wilson og «Tordenfuglene» går på scenen opstår den rene magi. Det populære Texasband har været med til at præge Blues verden siden deres fantastisk debut album i 1979, og siden da har Thunderbirds været i Bluespublikummets hjerter. Med andre ord skuffer de ikke til november!

The Fabulous Thunderbirds har en bluesy, rootsrock, swamp boogie, swing og soul lyd, som alle musikelskere har et stærkt og kærligt forhold til. Og de ved præcis, hvordan de får stemningen fredagsstemningen og byturen helt i top med deres rockede guitar og texasblues, som leder tankerne hen på Tuff Enuff, The Crawl og She´s Tuff. Som The Fabulous Thunderbirds siger: ”Can’t Tear It Up Enuff”.

IDMC GOSPEL SOUL CHOIR UK
Ført an af den prisvindende musiker, dirrigent og grundlægger John Fisher har gospelkoret udgivet hele ni albums med legendarisk gospel soul funk klassikere, såsom Soul Food, Don’t Loose your Song, Season for Love og Walk With Me. Men de har også flere indernationale samarbejds bag sig med kunstnere som Lukas Graham, Michael Bublé, Jason Mraz, Jermain Jackman og mangle flere.

De flyder på en bølge af succes, og kan i den grad fejre et 2018, hvor de har vundet titler som  Premier Gospel Radio for Gospel Choir of the Year og Urban Music Award for Best Gospel Act 2018. Med andre ord er det et prisvindende Gospelkor, som turnerer verden Europa rundt, der nu lander i Arena Næstved.

BIG DADDY WILSON US
Big Daddy Wilson blev født i en lille by kaldet Edenton, North Carolina. Han forlod skolen som 16-årig og meldte sig kort efter til den amerikanske hær. Efter at have været blevet udstationet i Tyskland et par år senere, mødte Wilson en tysk pige, der blev hans kone, og hun er grunden til, at han blev i Tyskland. Og så hørte Wilson blues’en for første gang.

Tilbage i Edenton havde han kun lyttet til musik i kirken og fra den lokale radiostation, men nu gik han for første gang til en rigtig blues koncert: “Jeg mødte blues her i Tyskland. Før vidste jeg ikke, hvad blues var, “siger Big Daddy Wilson. “Det var her, jeg fandt den del af mig, der havde manglet så længe i mit liv.” Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Eddie Boyd … alle musikere, der i Europa skabte deres hjem og bragte blues med dem – lykkedes bedre her end i USA. Selv Luther Allison boede i Europa i 14 år før hans store pause.
Og nu er der så Big Daddy Wilson, en amerikansk sanger og sangskriver, der fandt sit hjem i det nordlige Tyskland.

Men noget er anderledes med hensyn til Big Daddy Wilson. Da han kom fra USA var der – som nævnt – ingen blues i hans bagage. Han opdagede oprindeligt blues her i Tyskland. Det tog ikke lang tid før den generte fyr, der havde skrevet nogle digte, begyndte at lede efter melodier og starte sin egen internationale karriere. Bandet , der står bag Big Daddy Wilson, skal altid være på ”dupperne”, fordi hans musik ikke er én ting. Numrene kan fra gang til gang blive omdannet til noget hårdkørende, tilbagelænet, funky eller ”blues’et”.

For nogle år siden fortalte Big Daddy Wilson en interviewer, at hovedårsagen til, at han bærer solbriller på scenen, er hans iboende generte natur. “Jeg er ingen entertainer,” hævdede han på det tidspunkt. Hans koncerter leverer nogle ret stærke beviser for det modsatte. Og alligevel har han ret på en bestemt måde. Wilsons musik – som Wilson selv – er ægte. Det er ærligt. På intet tidpunkt er denne mand nogensinde bare i et show!!

“Jeg er bare interesseret i at synge, få min besked ud og føle publikum – og så håbe, jeg kan få dem til at føle mig.”, siger han.

CPH SLIM DK
Nisse Thorbjørn, alias Copenhagen Slim eller blot CPH Slim, der vandt prisen som Årets Danske Bluesnavn i 2009, er måske mest kendt med sit orkester Copenhagen Slim Band, der må siges at være i verdensklasse. Chicago blues og storby soul er kernen af repertoiret hos Nisse Thorbjørns rutinerede kvartet, men der krydres også med afstikkere til Delta Blues og andre former for Americana.

I 2013 var det den store svenske Åmål Blues Festival, der fik besøg af Copenhagen Slim Band i selskab med Muddy Waters’ tidligere lead guitarist John Primer, som var på toppen af plakaten, og der er flere planer om turneer med blandt andre Lurrie Bell.

Nisse Thorbjørn har også udgivet CD’en “CPH Slim,” der fik 4 hjerter i Politiken, og som andetsteds blev betegnet som genrefornyende med dybe rødder i traditionen. Ud over Nisse Thorbjørn består bandet af den fremragende guitarist Rune Højmark, der har været med hele vejen fra start. Rune optræder med andre kendte navne på den danske blues- og folk-scene inklusiv gæsteoptrædener med for eksempel One Eyed Mule, Thorbjørn Risager og Chasing Grace. Kvartettens trommeslager Michael Strange har blandt andet medvirket på Jamie Cullums udgivelse “Thirty something,” der gik verden rundt. Bassen bestrides af Kristian Bast. Han er yderst rutineret på sit instrument og bliver også flittigt brugt i mange andre sammenhænge. Der er lagt op til en forrygende koncert med masser af Chicago superblues og storby soul i verdensklasse i selskab med fire fantastiske musikere, som den danske bluesscene kan være stolt af!

SHADES OF BLUE DK
Stålstærkt spillet og med en dirrende nerve – uovertruffen, suveræn musikoplevelse. Fremragende Blues i verdensklasse. Sådan lyder det igen og igen, når den 5-stjernede dom for Shades Of Blue bliver offentliggjort efter hver af deres koncerter. Og bandet er helt fortjent kåret som årets danske blues band. Nu kommer de til Vershuset med endnu en eksklusiv og intim koncert.

Shades Of Blue’s fundament er super-tight Chicago-blues. Muddy Waters og John Lee Hooker har ikke levet forgæves, og traditionen forvaltes med lige dele respekt og sprællevende gnist. Rødderne fornægter sig heller ikke i Shades Of Blue’s originale materiale. Numre som I’m Gonna Cut My Hair, Yo Taxi og Blues Gon Take My Life er efterhånden blevet klassikere hos blues-publikummet.

Omdrejningspunkt i Shades Of Blue er den unikke nerve og autenticitet. James Loveless’ kraftfulde, indlevende vokal og Uffe Steens ekvilibristiske guitar er en cocktail, der er svær at slå. Når man hertil lægger en af bluesscenens mest garvede rytmesektioner – Morten Brauner på bas og Claus Daugaard på trommer – samt bandets fortættede, dynamiske sammenspil, så er der dømt blues i verdensklasse.

Billetpriser:

Fredag: Giver adgang til alle koncerter om fredagen.

Pris: 390,-

Lørdag: Giver adgang til alle koncerter om lørdagen.

Pris: 690,-

Partout: Giver adgang til alle koncerter begge dage.

Pris: 960,-

VIP Partout: Giver adgang til alle koncerter begge dage, middag fredag, cd, adgang til VIP-podie bagerst i koncertlokale ved hovedscenen, med fastlane bar, samt 2 øl fra Kongebryg specialbar.

Pris: 1660,-

Ovenstående billetpriser er ekskl. gebyr.

Fredag på Grønnegades Kaserne Kulturcenter

18:00   DØRE

19.00    THORNETTA DAVIS

20:40     THE NICK MOSS BAND

22.20    THE FABULOUS THUNDERBIRDS

Lørdag på Grønnegade Kaserne Kulturcenter

(kl. 13.00 artist talk m/ Curtis Salgado på biblioteket)

14:00   DØRE

15:30     IDMC GOSPEL SOUL CHOIR (feat. John Fisher)

17:00     BLUES BEATLES

18:30     CURTIS SALGADO

20:15     SHEMEKIA COPELAND

22:00    KENNY WAYNE SHEPHERD

00:00   AFSLUTNING

Lørdag i Vershuset

16:30     SHADES OF BLUE

18:30     CPH SLIM

20:30     BIG DADDY WILSON

Billet til fredag den 1. nov. Grønnegade/Arena Næstved, giver adgang til alle koncerter i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter fredag.

Billet til fredag den 1. nov. Kongebryg /Arena Næstved, giver adgang til alle koncerter i Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter  fredag.

Billet til lørdag den 2. nov. Arena Næstved, giver  adgang til alle koncerter i Ny Ridehus og Musikstalden / Vershuset på Grønnegades Kaserne Kulturcenter lørdag.

Partout billet til Blues Paradise den 1. + 2. nov., giver adgang til alle koncerter i Ny Ridehus fredag og lørdag, og Musikstalden / Vershuset  lørdag, på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

VIP Partout billet til Blues Paradise den 1. + 2. nov., giver adgang til alle koncerter i Ny Ridehus fredag og lørdag, og Musikstalden / Vershuset  lørdag, på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

Detaljer

Start:
1. november 2019 kl. 19:00
Slut:
2. november 2019 kl. 23:59
Pris:
DKK 390 – DKK 1660
Begivenhed Kategori:

Sted

Grønnegades Kaserne Kulturcenter
Grønnegade 10
Næstved, 4700 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
55 88 39 40
Hjemmeside:
www.gkkultur.dk